Studiekring 1 Petrus, 2 Petrus en Judas

De brief van Judas behoort tot de minst gelezen boeken van het Nieuwe Testament. Zijn plaats ergens achterin in de Bijbel (voor de Openbaring van Johannes) kan symbolisch worden genoemd voor zijn betekenis in kerk en theologie. De kleine brief van Judas komt inhoudelijk sterk overeen met de langere tweede brief van Petrus, die in kerk en theologie eveneens sterk verwaarloosd is. Bijbelwetenschappers veronderstellen meestal een onderlinge afhankelijkheid tussen beide. 2 Petrus kan op zijn beurt niet gelezen worden zonder 1 Petrus. Beide boeken zijn zeer verschillend, maar pretenderen door dezelfde auteur geschreven te zijn.

In tien bijeenkomsten onderzoeken we de relatie tussen de drie genoemde brieven en maken we studie van hun inhoud. Een breed palet aan onderwerpen passeert daarbij de revue.

Leiding: ds. H.U. de Vries

Data: dinsdag 10 en 24 oktober, 8 (woensdag) en 21 november, 12 december 2017; 16 en 30 januari, 13 en 27 februari, 13 maart 2018.

Tijd: steeds van 14.00 tot uiterlijk 16.00 uur in de Pelgrimskerk.